МАРИЈА КРИВОКУЋА ПОМЈЕРА ГРАНИЦЕ: Бањалучанка освојила главну награду на Међународном конкурсу поезије у Словенији (ФОТО/ВИДЕО)

МАРИЈА КРИВОКУЋА ПОМЈЕРА ГРАНИЦЕ: Бањалучанка освојила главну награду на Међународном конкурсу поезије у Словенији (ФОТО/ВИДЕО)

МАРИЈА КРИВОКУЋА из Бањалуке постигла је успјех на Међународном књижевном такмичењу „Витез поезије Балкана и Европске уније“ у Љубљани с пјесмом „Лаку ноћ“, која је била међу 93 пријављене пјесме. Резултати такмичења објављени су на Ђурђевдан, 6. маја, при чему се пјесма „Лаку ноћ“ котирала високо на књижевној љествици.

08.05.24 у 16:42

ДОБРЕ ВИЈЕСТИ ЗА БАЊАЛУЧАНЕ: Бесплатне годишње паркинг карте и за добровољне даваоце крви

ДОНИЈЕЛИ смо нову одлуку да право на бесплатну паркинг карту могу остварити наше суграђанке које су крв дале преко 15 пута и суграђани који су ову течност донирали преко 25 пута.

08.05.24 у 12:18

ДРВНА ИНДУСТРИЈА ТАПКА У МЈЕСТУ: Пуна складишта чекају боља времена

РАДНИЦИ шумских газдинстава у Српској у првом кварталу ове године радили су пуном паром што се, нажалост, није прелило и на дрвопрерађивачку индуструју, која упркос доступној сировини и даље тапка у мјесту.

08.05.24 у 12:12

ВОЗАЧИ, ИЗБЈЕГНИТЕ КОЛАПС: Обуставља се саобраћај у Бањалуци

САОБРАЋАЈ у дијеловима Бањалуке у четвртак ће бити потпуно обустављен у периоду од 10.30 до 12.10 сати, саопштено је из Полицијске управе.

08.05.24 у 11:12

ВУЧИЋ ПОСЛИЈЕ ДОЧЕКА СИЈА ПРЕД ПАЛАТОМ: Памтимо да сте били уз нас када нам је било најтеже и када многи то нису ни хтjели, ни смjели (ВИДЕО)

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Србије Александар Вучић, подијелио је видео снимак са церемоније свечаног дочека предсједника Народне Републике Кине Си Ђинпинга и његове супруге професорке Пенг.

08.05.24 у 10:53

СТАТИСТИЧАР ОБЈАСНИО: Број страдалих Бошњака обмана, а свака оптужба за геноцид злонамјерна

СРПСКИ статистичари су током судских процеса Србима оптуженим у Хагу доказали да је у Сребреници 1995. године страдало највише 3.000 Бошњака и да је, с обзиром на број страдалих цивила, свака оптужба за геноцид злонамјерна, изјавио је Срни стручњак у тиму одбране српских оптуженика статистичар Божо Грбић.

08.05.24 у 10:27

ДАН ПОБЈЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ: Сутра нерадни дан у Српској

У РЕПУБЛИЦИ Српској сутра ће бити нерадни дан јер се обиљежава Дан побједе над фашизмом, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске.

08.05.24 у 10:13

ЕВРОПСКИ СУД ОДБАЦИО „НЕЗАКОНИТ“ SKY: Мора да се поштује домаћи закон и обавијести надлежне држава

ЕВРОПСКИ суд правде одбацио је коришћење као доказа у кривичним судским поступцима "незаконито добијених разговора са шифрованих мрежа Encrochat и SKY", извјештавају европски и регионални медији.

08.05.24 у 09:41

ЦИК РАСПИСУЈЕ ИЗБОРЕ: Да ли ће их бити, не зна се

САВЈЕТ министара БиХ пропустио је још једну шансу да да зелено свјетло на измјене и допуне Изборног закона уочи одлуке о расписивању избора, а главни кривци за то су бошњачки министри.

08.05.24 у 09:05

ИЗВОДЕ СЕ НАЈЗАХТЈЕВНИЈИ РАДОВИ: Добојска обилазница на коридору 5ц биће готова крајем 2025.

У ДИЈЕЛУ коридора 5ц кроз Републику Српску око добојске обилазнице тренутно се изводе најзахтјевнији радови, а у фирми "Интеграл инжењеринг" тврде да се одвијају у складу с предвиђеном динамиком, као и да би ова дионица требало да буде завршена до краја наредне године.

08.05.24 у 08:45

БАЊАЛУКА И БИЈЕЉИНА ИМАЈУ НАЈСКУПЉЕ КУЋЕ: За овај износ је неко купио објекат од 91 квадрата и плац

ПРЕМА подацима Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) за град Бијељина, најскупља кућа са плаћем која је прошле године продата у овом граду коштала је 700.000 КМ (са плацем).

08.05.24 у 08:33

„ДАР МАР ПРАВИ УПРАВО НИЈЕМАЦ“ Додик – Разочаравајућа изјава Шолца

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик истакао је да је разочаравајућа изјава њемачког канцелара Олафа Шолца о поштовању суверенитета БиХ у тренутку док у њој дар-мар прави управо Нијемац ни од кога и ни за шта биран.

08.05.24 у 08:24

НА МУКАМА: Превозници у сталној битки за возаче

НАКОН 16 година усаглашавања БиХ и Италија потписале су споразум о узајамном признавању возачких дозвола, што је од великог значаја за држављане Српске и ФБиХ који раде у тој земљи Европске уније. Међутим, тај потез забринуо је превозничке компаније које страхују да ће услиједити још већи одлив возача, којих ионако нема ни приближно довољно.   

08.05.24 у 08:05

ХЕЛЕЗ: Да Буноза није повукао измјене изборног закона, сједница не би била одржана

МИНИСТАР одбране у Савјету министара Зукан Хелез рекао је да је био против тога да у дневни ред данашње сједнице Савјета министара буде уврштен Нацрт закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ и да сједница не би ни била одржана да тај законски акт није повукао министар правде Давор Буноза.

07.05.24 у 21:41

„СРЦЕ ЛУПА, ВЕЛИКА ЈЕ РАДОСТ“ Свечано отварање џамије Арнаудија у Бањалуци окупило вјернике из свих дијелова БиХ

АРНАУДИЈА, позната као и Дефтердарија, данас је званично обновљена и отворена у Бањалуци. Пристигли вјерници из свих дијелова БиХ кажу сада им је срце пуно.

07.05.24 у 20:18

СУНЦЕ, КИША, ГРМЉАВИНА: Наставља се нестабилно вријеме и у сриједу

У РЕПУБЛИЦИ Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује нестабилно вријеме уз честу кишу и пљускове са грмљавином, а понегдје ће бити и локалних непогода уз јаче пљускове.

07.05.24 у 19:57

РОЂЕН СА ЦЕРЕБРАЛНОМ ПАРАЛИЗОМ, А НА ОСТРОГУ ПРОХОДАО: Прича Радована Марковића је тешка, али он је успио да буде ведар и пун живота

РАДОВАН Марковић Раша има 46 година и бави се израдом кључева. Њега зна цијела Инђија, али мало је оних који знају његову животну причу и шта се крије иза добродушног осмијеха којим свакодневно поздравља људе.

07.05.24 у 18:11

ЈАГОДАРИ ЗАДОВОЉНО ТРЉАЈУ РУКЕ: Хоћемо ли моћи купити јагоде по нижим цијенама?

БЕРБА јагода, првог сезонског воћа у Републици Српској, у јеку је, а произвођачи тврде да ће добар род и цијена од пет до осам марака по килограму донијети добру зараду.

07.05.24 у 17:15

ЛИЈЕПЕ ВИЈЕСТИ ЗА БАЊАЛУЧАНЕ: За 50 најбољих матураната Медицинске школе прилика за посао у УКЦ РС

УНИВЕРЗИТЕТСКИ клинички центар (УКЦ) РС понудиће посао за 50 најбољих медицинских сестара и техничара који ће завршити Медицинску школу у Бањалуци с циљем да се едукују у УКЦ и остану да живе у Бањалуци.

07.05.24 у 15:27

САХРАЊЕН ПОП ЖУЋО: Многобројно свештенство и велики број грађана на посљедњем испраћају (ФОТО)

СВЕШТЕНИК Војислав Војо Чаркић, познат као поп Жућо, сахрањен је данас у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима. Сахрани је присуствовало многобројно свештенство, велики број грађана, званичника, а опијело је служио Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом уз саслужење око 30 свештеника.

07.05.24 у 14:35

МЕДИНИЦИНАРИ У ФБиХ УПОЗОРИЛИ: Могућ генерални штрајк, ево које услове траже

САВЕЗ струковних синдиката доктора медицине и стоматологије ФБиХ одржао је у уторак ујутро получасовни штрајк упозорења јер, како тврде, Влада ФБиХ не жели да преговара о новом колективном уговору, а притом су упозорили да ће, ако не буде схваћена озбиљност ситуације, размотрити и могућност генералног штрајка.

07.05.24 у 14:22

ОТВОРЕНА ЏАМИЈА АРНАУДИЈА: Велики догађај за Бањалуку, бројне званице на отварању (ФОТО)

У БАЊАЛУЦИ је данас свечано отворена џамија Арнаудија, за чију обнову је издвојено око шест милиона КМ.

07.05.24 у 14:08