JEDNOSTAVNO I UKUSNO: Pet jela koje možete spremiti za 15 minuta
U nastavku imate recepte za pet jela, svako od njih će biti spremno za 15 minuta, po preporuci stranice Skuhaj.hr, a možete ih planirati za ručak za svaki radni dan u sedmici.
Tjestenina s domaćim pesto sosom
SASTOJCI:
šaka svježeg bosiljka
sol i biber
maslinovo ulje
malo mladog luka
pola avokada
špagete ili tjestenina po želji
PRIPREMA:
Skuvajte špagete i dok se tjestenina kuva u blender stavite oprani svježi bosiljak, maslinovo ulje, sol i biber, malo svježeg mladog luka i pola avokada. Kad ste sve samljeli prelijte preko kuvanih špageta.
Prije posluživanja možete preko tjestenine naribati malo sira.
Rižoto sa gljivama
SASTOJCI:
300 g šampinjona
1 glavica luka
sol i biber
ulje
150 g riže
PRIPREMA:
Na ulju u tavi prodinstajte luk. Dodati nasjeckane gljive. Kad višak vode prokuva dodajte opranu rižu, sol i biber. Sve pomiješajte i taman kada se riža počne lijepiti za posudu zalijte vodom da se sve natopi.
Poklopite i ostavite da lagano kuva desetak minuta. Prije posluživanja rižoto možete posuti suvim ili svježim peršunom.
Topla salata s krompirom i jajima
SASTOJCI:
300 g krompira
1 glavica luka
1 paprika
150 g suvog mesa
sol i biber
2 jaja
PRIPREMA:
Odvojeno skuvajte krompir i jaja. Ogulite sve i nasjeckajte. U salatu dodajte luk, biber, suvo meso i začine. Promiješajte i poslužite.
Krem supa od paradajza
SASTOJCI:
4 krompira
2 mrkve
1 glavica luka
500 ml soka od paradajza
svježi peršun
PRIPREMA:
Na ulju najprije prodinstajte krompir, luk i mrkvu, zatim zalijte vodom i ostavite da se kuva 15 minuta. Pasirajte, dodajte sok od paradajza i svježi peršun, pa začine i pustite da prokuva.
Poslužite sa kiselom pavlakom.
Riba s blitvom
SASTOJCI:
4 skuše
sol i biber
500 g blitve
malo bijelog luka
PRIPREMA:
Skuše očistiti i zarezati po leđima tako da se kičma s kostima odvoji. Posolite, pobiberite i pržite na zagrijanom ulju dok ne porumene.
Uz nju poslužite blitvu koju ćete prvo kratko prokuvati, zatim nasjeckati i prodinstati na ulju s bijelim lukom.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE
TRIK ZA KUVANJE PASULJA: Nemojte ga potapati u vodu, već iskoristite sledeću namirnicu
DA li potapate pasulj u vodu prije kuvanja?
„ULETIO JE U NJIHOVO DVORIŠTE, PRIJETIO IM“: Komšije o tuči Desingerice sa starijim čovekom, oglasio se i reper
KOMŠIJE govore o incidentu koji se dogodio i u kojem je učestvovao Dragomir Despić Desingerica.
NOVA ZDRAVA TORTA SA VIŠNJAMA: Napravite ovaj ukusni recept
ŠLJIVE su jedna od najukusnijih voćki kojih tokom jeseni, kada sazrijevaju, ima u izobilju. Od njih možete napraviti sjajne poslastice, a mi vam donosimo recept za zdravu tortu sa šljivama.
UNIVERZUM IMA VAŽNU PORUKU ZA 4 ZNAKA: Mlad Mjesec u Vagi čisti put i uklanja najteže prepreke
ČETIRI horoskopska znaka mogu dobiti značajnu poruku od Univerzuma.
RUSKA NAUČNICA OTKRILA TAJNU: „Iz glave se ništa ne može izbaciti“ (VIDEO)
ONO šta primite u um, u njemu i ostaje, a ruska naučnica Tatjana Černigovskaja ima savjet kako da sačuvate svoj mozak.
„NEDA“ IZ SERIJE „GRIJEH NJENE MAJKE“ ZABORAVILA SRPSKI? Preselila se u Ameriku, pa šokirala naglaskom, evo koje naše riječi se ne sjeća
GLUMICA Ivana Jovanović, koja je najpoznatija po ulozi u seriji "Greh njene majke" i čuvenoj opasi: "Dunjice, to sam ja, Neda" godinama je živjela u Americi. Prije 10 godina otišla je u Los Anđeles sa sinom Viktorom, a glumačku karijeru je ostavila iza sebe i fokusirala se na menadžerski posao u restoranima, prodaju i organizaciju događaja.
PITANJE ZBUNILO SRBE: Šta vi mislite da li je bol muškog ili ženskog roda? (FOTO)
INSTAGRAM stranica Dnevna doza pravopisa nastavlja sa zanimljivim pitanjima za Srbe.
„ONA KAO DA MI JE SESTRA, ŽENSKI VID ONOGA KAKAV SAM JA“ Andrija Milošević o kultnoj seriji
GKUMAC Andrija Milošević gostovao je u sedamnaestoj epizodi emisije "Bindž" u kojoj je govorio o seriji "Andrija i Anđelka"
„NA MENE JE IZVRŠEN ATENTAT“ Oglasio se Desingerica poslije napada
REPER Dragomir Despić Desingerica i njegova supruga Nevena Brkljač doživjeli su neprijatnu situaciju koja se dogodila tokom i poslije vožnje automobilom.
LJEKAR PRIZNAO KRIVICU: Odgovoran je za smrt Metju Perija – prijeti mu 10 godina zatvora
PERIJEV lični asistent, Kenet Ivamasa, koji je priznao da je ubrizgao lijek Periju, i navodni posrednik koji je rekao da je nabavio ketamin od Sange, već su se izjasnili krivima za optužbe s kojima su suočeni.
22:33 PALO DRVO U BANJALUCI: Blokiran saobraćaj
U BANJALUCI palo drvo kod kod ugostiteljskoj objekta Staklenac.
21:03 NEŠIĆ OPET NAPADNUT U SARAJEVU: Na kolonu u kojoj se nalazio nasrnuo suspendovani federalni policajac? (VIDEO)
MINSITAR bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić istakao je za RTRS se u Sarajevu ne osjeća bezbjedno nakon što je danas ponovo napadnuta kolona pod pratnjom u kojoj se nalazio.
Vremenska prognoza
Kursna lista
0 PALO DRVO U BANJALUCI: Blokiran saobraćaj
U BANJALUCI palo drvo kod kod ugostiteljskoj objekta Staklenac.
0 OBRATITE PAŽNJU NA KOLIČINU: Koliko soli treba staviti u kiseli kupus da bude savršenog ukusa?
KISELI kupus je omiljeni domaći proizvod koji se često priprema tokom zime.
Komentari (0)